şu son gs-fb basketbol maçında çıkan olaylarla ilgili bi kaç şey söylemek istedim...
Çıkan tribün olayları neticesinde basının her kolu, bu tür olayları kınama yarışına girmiş durumda. Yapıcı yazılar adeta yağıyor. Yorumcular tv lerde insanları doğru yola sevketme çabası içerisinde perişan oluyor, yetkililerden de acil önlemlerin alınmasını bekliyor. Daha bu sabah, severek izlediğim Ntvspor daki spor servisi programında, şu sıralar tarafsız ve doğru bulduğum ender yorumculardan (fenerbahçeli olmasına rağmen...

) olan Mehmet Demirkol, konuyla ilgili olarak basının çok olumlu bir davranışta bulunduğunu ve kendi mesleğinin olaya çok doğru yaklaştığını söyleyerek bi nevi haklı gururunu ortaya koyunca bi tuhaf oldum.
Futbolun olmadığı bir hafta sonunda, bütün o spor basını, yazacak konu krizi içerisine girmişken, ne şans ki(!), gs-fb basketbol maçında olaylar çıkıyor ve hadi buyruuun tribünleri nezakete davet etme yarışı başlıyor. Bir çok bilir kişi, neler yapılması gerektiğini sıralıyor, kimisi köşe yazılarında "ölseydim de bunları yaşamasaydım" diyor ve hatta olaylar içerisinde rol alan kişilerle röportajlar yapılıyor. Bütün bunların neticesinde de sevgili Mehmet Demirkol, "basın çok doğru bir tutum içerisinde" diyor. Allah aşkına, sormak istiyorum... Basın bu durumda, yaptığından başka ne yapabilirdi ki...? Mesela Fenerbahçeli basın, o el hareketini yapan bayanı kahraman mı ilan edebilirdi...? Veya Galatasaraylı basın, amerikalı oyuncuya şaplak (evet o hareketin adı budur) atan taraftara liyakatmı verebilirdi...?
Bu tür olaylar, her zaman olacaktır... Basın için olması da gerekmektedir... Yoksa yazacak, irdeleyecek konu sıkıntısı çekerler. Benim dileğim, hani bu işten çıkar sağlıyorlar, kınarken, irdelerken, konuya çözüm getirirken, gazete sütunlarını, program saatlerini dolduruyorlar, bari bir de üstüne böbürlenip bizi salak yerine koymasınlar...