ihtyr.com

ihtyr grubu forumu
It is currently Thu Sep 09, 2010 5:51 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ] 
Author Message
 Post subject: GÜNCEL GÜNDEM
PostPosted: Wed Nov 18, 2009 2:27 pm 
Ihtyr Klan Uyesi

bu başlık altında güncel konulara eğilelim, söylemek istediğimiz, kızdığımız sevindiğimiz ne varsa paylaşalım diyorum...

siyasi, spor, ekonomi ve aklınıza daha ne gelirse... kısaca, dök derdini ummana tadında...hadi kolay gelsin...

Profile  

Post subject: Re: GÜNCEL GÜNDEM
PostPosted: Wed Nov 18, 2009 3:12 pm 
Ihtyr Klan Uyesi

şu son gs-fb basketbol maçında çıkan olaylarla ilgili bi kaç şey söylemek istedim...

Çıkan tribün olayları neticesinde basının her kolu, bu tür olayları kınama yarışına girmiş durumda. Yapıcı yazılar adeta yağıyor. Yorumcular tv lerde insanları doğru yola sevketme çabası içerisinde perişan oluyor, yetkililerden de acil önlemlerin alınmasını bekliyor. Daha bu sabah, severek izlediğim Ntvspor daki spor servisi programında, şu sıralar tarafsız ve doğru bulduğum ender yorumculardan (fenerbahçeli olmasına rağmen...:P) olan Mehmet Demirkol, konuyla ilgili olarak basının çok olumlu bir davranışta bulunduğunu ve kendi mesleğinin olaya çok doğru yaklaştığını söyleyerek bi nevi haklı gururunu ortaya koyunca bi tuhaf oldum.

Futbolun olmadığı bir hafta sonunda, bütün o spor basını, yazacak konu krizi içerisine girmişken, ne şans ki(!), gs-fb basketbol maçında olaylar çıkıyor ve hadi buyruuun tribünleri nezakete davet etme yarışı başlıyor. Bir çok bilir kişi, neler yapılması gerektiğini sıralıyor, kimisi köşe yazılarında "ölseydim de bunları yaşamasaydım" diyor ve hatta olaylar içerisinde rol alan kişilerle röportajlar yapılıyor. Bütün bunların neticesinde de sevgili Mehmet Demirkol, "basın çok doğru bir tutum içerisinde" diyor. Allah aşkına, sormak istiyorum... Basın bu durumda, yaptığından başka ne yapabilirdi ki...? Mesela Fenerbahçeli basın, o el hareketini yapan bayanı kahraman mı ilan edebilirdi...? Veya Galatasaraylı basın, amerikalı oyuncuya şaplak (evet o hareketin adı budur) atan taraftara liyakatmı verebilirdi...?

Bu tür olaylar, her zaman olacaktır... Basın için olması da gerekmektedir... Yoksa yazacak, irdeleyecek konu sıkıntısı çekerler. Benim dileğim, hani bu işten çıkar sağlıyorlar, kınarken, irdelerken, konuya çözüm getirirken, gazete sütunlarını, program saatlerini dolduruyorlar, bari bir de üstüne böbürlenip bizi salak yerine koymasınlar...

Profile  

PostPosted: Wed Nov 18, 2009 3:42 pm 
Ihtyr Klan Uyesi

siyaset olmasın :mrgreen: spor'a ok ... GS'ye baccam :dill :top

Profile  

PostPosted: Wed Nov 18, 2009 4:45 pm 
Ihtyr Klan Uyesi

siyaset niye olmasın ki...? kendi sohbet ortamlarımızda memleketi kurtarmıyomuyuz sanki...?

ayrıca fenere hiç bi yerim... zira mevzu geniş... hissetmezki... :dill

Profile  

PostPosted: Wed Nov 18, 2009 5:09 pm 
Ihtyr Klan Uyesi

moderatörlerden biri bunu başlık yapsa hatta...nası olur...?

Profile  

PostPosted: Wed Nov 18, 2009 5:37 pm 
Ihtyr Klan Uyesi

bu yazıları ozman abi mi yazdı acaba?

Profile  

PostPosted: Wed Nov 18, 2009 8:24 pm 
Ihtyr Klan Uyesi

Siyaset ve din yasak! Ne yazık ki burası umuma açık ve sohbet ortamımız değil :)

Profile  

PostPosted: Thu Nov 19, 2009 10:00 am 
Ihtyr Klan Uyesi

e umum da bizim umum değilmi...? neyse yönetici sizsiniz... siz bilirsiniz...hatta çare-sizsiniz... :dill

len dra, ikidir beni osman abimle karıştırıyon... yani hiç aklına geliyormu biz kardeşiz ya, benzeşiriz azıcık...:)

Profile  

PostPosted: Thu Nov 19, 2009 10:36 am 
Ihtyr Klan Uyesi

yav ne biliim, bazen hakikatten tarzın çok ona kaçıyor. arada ozman abide şaşırıp senin nickle az yazmadı değil hane.(serfoş kafayla) :lol:

Profile  

PostPosted: Thu Nov 19, 2009 9:20 pm 
Ihtyr Klan Uyesi

rommel valla resmen küfretmiş saba dragon :(

Profile  

PostPosted: Fri Nov 20, 2009 7:08 am 
Ihtyr Klan Uyesi

ne alaka?

Profile  

PostPosted: Wed Dec 02, 2009 1:55 am 
Ihtyr Klan Uyesi

yaşasın izmir yahu...

valla şu ülkede bu şehir olmasa halimiz nicolurdu...?

millet karakol taşlar hem de aynı karakolu iki kere taşlar... haberlerde dinleriz... "karakol taşlamışlar bu gün" diye... sonra unutulur gider... izmir dtp konvoyunu taşlar, günlerce yazılır çizilir. bir sürü pek bilgili dangalak, bir yığın ahkam keser...ne faşisti kalır ne gavuru...

abicim, sen bu memleketi ne sandın da buraya gelip bi takım bayraklar açıyosun... bu memlekette, o açtığın bayrağa kızıp sana taş atanların arasında bil ki kürt kökenliler de vardır... biz burada zaten huzur içerisinde yaşayıp gitmekteyiz... sen kim oluyorsun da buradaki huzura ambargo koymaya kalkıyosun... üzgünüm ama adamı böyle yollarlar... burda yemez o işler... oy kaygısı olanlara, çıkarı için şeref satanlara götür sen o bayrağı... anca onlar tölere edebilirler...

bu ülkenin, bütün çeşitleriyle mükellef bir yemek masası olduğunu kabul edemeyenler, "ben işkembe çorbasıyım" diye tuttura dursunlar... o işkembe çorbasını masadan kaldırdığın zaman, masa hala mükelleftir ama çorba artık tek başına kokan bi sıvı olmaktan öteye gidemez...

Profile  

PostPosted: Wed Dec 02, 2009 3:55 am 
Ihtyr Klan Uyesi

ya bişey sorcam, milletvekili maaşlarını ve hatta olanaklarını öğrenebileceğimiz resmi (gov.tr li) bi site varmı...? çok aradım bulamadım da...

Profile  

PostPosted: Wed Dec 02, 2009 10:05 am 
Ihtyr Klan Uyesi

Hem de resmi site arıyon :dill

Profile  

PostPosted: Wed Dec 02, 2009 11:51 am 
Ihtyr Klan Uyesi

abi çalışanlarımızın olanaklarını bilmeyen patronlar gibiyiz... garip geliyor bana bu...:)

Profile  

PostPosted: Wed Dec 02, 2009 11:54 am 

bence patronlarımızın olanaklarını bilemeyen çalışanlar (hatta köleler) gibiyiz. :?

Profile  

PostPosted: Wed Dec 02, 2009 4:09 pm 
Ihtyr Klan Uyesi

sölemeyin lam gider milletvekili olur bu :duvar :swear :kufur

Profile  

PostPosted: Thu Dec 03, 2009 12:43 am 
Ihtyr Klan Uyesi

yok len olmam korkma... zor iş...

sadece aklıma şöyle bi fikir geldi...

şimdi biz bu milletvekili maaşını, vergileriyle maaşı sağlayan kişiler olarak, "asgari ücret" e çeksek... o da yetmese bütün dokunulmazlıktır, emekliliktir*, makam arabasıdır felan kaldırsak... ayrıcaaa, milletvekilliğini kötüye kullananı da vatan hainliğinden suçlasak (ki bence vatan hainliğidir) ona göre de bi ceza versek (ölüm olmasa)... kim milletvekili olmak için uğraşır ki...? benceee, vatnını sevip, halkı için iyi bişeyler yapmak isteyen, ve bu uğurda hiç bir çıkar düşünmeyen, bi takım naif kişilerden başkası istemez yahu....:D:D

*emekli milletvekili: parlementoda bir dönem dahi milletvekilliği yapmış kişilerdir... içtüzük de şöyle geçer...
"MADDE 167– Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, yasama, ödenek ve yolluk, Genel Kurul ve parti grup toplantılarına girme hakları dışında kalan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerine tanınan bütün haklardan yararlanırlar."

Profile  

PostPosted: Sat Dec 05, 2009 3:01 am 
Ihtyr Klan Uyesi

vay len... rambo helal valla sana...

ben bi tane forum açtım, kimse ilgi göstermeyince fena oldum... sen başından beri kimsenin uğramadığı birsürü açtın, açıyosun... bi de sana kızıyoruz küfrediyon diye.... :?

Profile  

PostPosted: Sat Dec 05, 2009 10:04 am 
Ihtyr Klan Uyesi

:dill

Profile  

PostPosted: Sat Dec 05, 2009 2:02 pm 
Ihtyr Klan Uyesi

Sen sadece bir konu başlığı açtın, forum değil; forumu açan biziz dolayısı ilen neler çektiğimizi/dediğimizi artık sen düşün :P

Profile  

PostPosted: Mon Mar 08, 2010 1:46 pm 
Ihtyr Klan Uyesi

yahu arkadaşlar noolcak bu bursa - diyarbakır maçı...?

bu maçla ilgili aklımda biri iki şey kaldı sadece...

birincisi, ve önemlisi, diyarbakırlı olduğu söylenen seyircilerin, futbol takımı ve yönetiminin bütün çabalarına rağmen gösterilerini sürdürmelerinin maliyeti diyarbakır spora kesilmelidir düşüncesi... Bence maç, tatil edildiği dakikadan itibaren, tarafsız bir sahada seyircisiz olarak ve hatta bana kalsa diyarbakırda seyircisiz olarak oynatılmalıdır... Spor takımının hiç bir suçu yoktur olayda...

ikincisi ve de en vahimi... bursa spor taraftarının bursa şehri emniyet müdürü karşısındaki acınası hali ve müdürün fevri tavırlarıdır...

Ben, aslen gsaray takımını tutmakla birlikte, Karşıyaka 'nın tribün taraftarıyım... Bursalı ve Karşıyakalı hemen herkes bilir ki, Bursa ve Karşıyaka seyircisi birbirini hiç sevmez... Karşılaştıkları her ortamda bir facia patlaması yakındır. Gel gelelim, taraftar olarak birbirimize saygımız azımsanamaz...

Maçtan önce izlediğim bir bantta, valinin basın toplantısından bilgi almak için bekleyen, herkesin "fanatik, terörist" gözüyle baktığı taraftar, bu maç için belki de en mantıklı söylemi gerçekleştiriyor "bizim gitmemiz tehlikeli ise takım da gitmesin" diyor ve sonradan bunlar yaşanıyor... Peki emniyet müdürü ne diyor..? diyalog, anlayabildiğim kadarıyla şu şekilde...

Emniyet Müdürü: Ne bekliyorsunuz burda...?
Taraftar: Efendim valimiz basın toplantısı yapacakmış onu bekliyoruz...
EM: kimle basın toplantısı yapacakmış vali...?
T: Basınla...
EM: Eee size ne bundan...
T: Efendim biz maça gidip gitmeyeceğimizi öğrenmek için izin isteyeceğiz... onun için bekliyoruz...
EM: maça gitmek için validen izin alınmaz, giden gider maça...

netice, valinin açıklaması ile maça bursa taraftarı götürülmüyor... orda bekleşen "terörist, holigan" taraftar, sessizce dağılıyor... emniyet müdürünün isteği ile bir tanesi göz altına alınıyor... bantta olmadığı için o taraftarın ne dediğini ve ne yaptığını bilmediğimizden neden göz altına alındığı ile ilgili de bir şey söyleyemeyiz elbette... yanlış bir şey yapmıştır ki netice budur diye düşünüyoruz... gel gelelim hiç kimse, emniyet müdürüne "biz bu ülkenin vatandaşı, ayrıca bu şehrin insanıyız... burda beklememiz nasıl yasak olabiliyor...?" diye sormuyor, soramıyor...

Daha sonra seyrettiğim bir tv programında, yorumculuk yapan Gökmen Özdenak "çıkmış oraya iki zibidi, valiye laf ediyor... sen kimsin de valiyel öyle konuşuyorsun" türünden yorumda bulunuyor... dikkat ettiyseniz Gökmen bey, daha, görüntülerdeki kişinin kim olduğunun farkında değil ve konuşmada yukarıda verdiğim gibi cereyan ediyor, üstelik bursa tarafatarı süklüm püklüm derdini anlatmaya çalışırken, emniyet müdürü bir eli azarlar gibi taraftara doğru kalkmış bağırarak konuşuyor... ayrıca sen kimsin dediği kişiler, aslında o kişinin -gerçi vali değil ama, vali de olsa farketmez- iş vereni... halkın parası ile o mevkilerde çalışıyorlar... bu yapılanlar görülmüyor, ondan sonra da tarafar terörist ilan ediliyor... yanlış biliyorlar efendim... siz insanlara terörist derseniz, onları terörize ederseniz haksızlık bi yerden sonra herkesi boğar ve cinnete çıkarır... ha çürükler, gerçekten kötüler yokmudur... elbette vardır... işte o mevkiye gelmiş akil adamların görevi de bu çürükleri bulup ayıklamaktır... hepsini aynı kefeye koyup toptan tukaka ilan etmek değil...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ] 

All times are UTC + 1 hour